Tiramisu met rum en rozijnen

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 (5 / 5)
 • 0xGedeeld
 • 6Porties
 • 0Baktijd
 • 40 minBereidingstijd
 • 6 uurWachttijd
Print recept

Tiramisu met rum en rozijnen

Echte Italiaanse tiramisu met rum en rozijnen


Ingredienten

Benodigdheden

coupes
6
plasticfolie
rol

Stap voor stap

 • Verwarm de rozijnen met 3 eetlepels rum, voor 5 minuten in een pan. Laat het afgedekt 20 minuten staan, zodat de rum in de rozijnen trekt.

  Doe de eierdooiers met de suiker in een kom en zet deze boven een pan met een laagje koken water. Zorg dat de bodem van de kom het water niet raakt. Klop de eierdooiers met e mixer, totdat een heel dik en bleek mengsel hebt dat zeker 2x in volume is toegenomen. Dit duurt minimaal 10 minuten. Neem de kom van de pan en klop totdat het wat koeler is. Laat dit afgedekt in een koelkast nog 30 minuten afkoelen. Klop er de mascarpone, 50 ml rum, 50 ml sinaasappelsap, het vanillearoma en vanillemerg door. Meng in een andere kom de rest van de rum, met de rest van het sinaasappelsap.

  Doop 12 lange vingers in dit rummengsel en verdeel ze over 6 glazen coupes. Verdeel hierover de helft van het mascaponemengsel en de helft van de rozijnen. Herhaal deze lagen. Dek de coupes af met plasticfolie en zet ze 6 uur in de koelkast om op te stijven. 

  Zet ondertussen een kom boven een pan met een laag koken water. Zorg dat de bodem van de kom het water niet raakt. Draai het vuur uit, leg de chocolade erin en laat smelten. Dit duurt wel 30 minuten. Giet de hete chocolade uit op een stuk bakpapier, strijk wat dunner uit en laat het stollen en goed koud worden. Breek in grove stukken en versier er de coupes mee.