Basisrecept meringue

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 (5 / 5)
  • 1xGedeeld
  • 4Porties
  • 2 uurBaktijd
  • 2,5 uurBereidingstijd
  • 1 uurWachttijd
Print recept

Basisrecept meringue

Heerlijke zoete meringues zijn best goed zelf te maken. En lekker dat ze zijn. Vooral warm zijn ze verrukkelijk.


Ingredienten

Benodigdheden

Bakpapier
Spuitzak met rozet of glad mondstuk
Spatel
Garde of mixer

Stap voor stap

  • Verwarm de oven voor op 90°C. Maak de kom en de kloppers van de mixer vetvrij met een stukje keukenpapier en citroensap.

    Klop de eiwitten tot zachte pieken.

    Voeg langzaam en al kloppend eetlepel voor eetlepel de suiker toe. Klop de eiwitten helemaal stijf en glanzend. De  kom kan nu op zijn kop gehouden worden.

    Zeef de poedersuiker en de maïzena boven de kom en spatel voorzichtig door het schuim.

    Schep met 2 grote eetlepels dotten schuim op een met bakpapier bekleed bakblik. Maak er met de achterkant van een lepel een mooie draai in.

    Bestrooi eventueel met fijngemalen pistachenoten of espressopoeder.

    Bak de meringues 3-3 ½ uur. De meringues moeten van buiten hard zijn, maar mogen van binnen nog iets zacht zijn. Zet de oven uit en op een kier en laat ze in de oven helemaal afkoelen.