Heerlijk toetje met room en passievrucht, versierd met gezouten caramel
Verwarm de oven voor op 160 graden
Rasp de citroen en pers hem uit. Halveer de eieren en bewaar alleen het eiwit. Klopt het eiwit in een vetvrije kom met 50 gram suiker en een snufje zout. Klop tot het wat dikkig wordt. Blijf kloppen en voeg lepel voor lepel de overige suiker toe, totdat het eiwit stijf wordt en alle suiker is opgenomen. Doe er de citroenrasp en bloem bij en meng het goed door.
Leg het bakpapier op een bakplaat. Teken op het bakpapier een rechthoek van 30 bij 35 centimeter en verdeel hierin het eiwitschuim. Bak de meringue 30 minuten midden in de oen. Laat hem daarna 15 minuten afkoelen. Hij zal iets inzakken.
Halveer de passievruchten en schep het vruchtvlees uit 6 vruchten. De andere 2 gebruiken we voor de garnering.
Klop de slagroom met de vanillesuiker en meng, als de slagroom dikkig wordt, de mascarpone en het passievruchtvlees erdoor. Houd 3 eetlepels apart.
Nu moet je snel aan het werk: Verdeel de room over de meringue en rol hem direct op, vanaf de korte zijde.
Versier de rol met de rest van het mascarpone mengsel, de halve passievruchten, de physalis en de zoute caramel profiteroles. Eet hem meteen op.