Bami met garnalen

  • 0xGedeeld
  • 4Porties
  • 40 minBaktijd
  • 0Bereidingstijd
  • 0Wachttijd
Print recept

Bami met garnalen


Ingredienten

Benodigdheden

Pan
Snijplank
Mes
Vergiet
Wok
Theekopje
Vork
Koekenpan
Pan
Spatel/lepel

Stap voor stap

  • Zet een pan met water op het vuur voor de mie.

    Snij de kool in dunne reepjes.

    Doe de kool in een vergiet en was deze.

    Snij de ui in kleine stukjes.

    Was de taugé.

    Snij de prei in kleine ringen.

    Doe de prei in een vergiet en was deze goed. Er zit vaak zand of aarde tussen.

    Was de paprika en snijd deze in kleine stukjes.

    Verhit 3 eetlepels olie in de wok en bak de ui tot deze geel is.

    Voeg de prei en de paprika toe en bak deze 3 minuten.

    Voeg de kool toe en bak deze 2 minuten mee.

    Voeg de taugé toe en bak deze 1 minuut mee.

    Als het water kookt doe je de mie er in. Kook deze in ongeveer 10 minuten gaar (kijk op de verpakking)

    Als de mie gaar is, giet je het water af en laat je het uitlekken in het vergiet. Doe het hierna terug in de pan.

    Neem een theekopje. Breek het ei en doe de inhoud in het kopje. Doe hier een mespuntje zout en peper in. Roer dit door met een vork.

    Verwarm een koekenpan op half hoog vuur en doe dan de boter erin. Laat de boter warm worden. Giet dan het ei er in en maak er een roerei van. Roer voortdurend door het ei. Haal het ei na 2 minuten van het vuur.

    Meng de mie, het ei en de groenten in de wok.